(Inter)nationale personal branding experts

De missie van onlineYou personal branding is u te helpen de beste versie van uzelf te worden én dit op de meest effectieve manier te communiceren. Met ons dienstenpakket en de informatie op deze website hopen we u wegwijs te maken in de wereld van personal branding. Om de highlights uit de indrukwekkende hoeveelheid informatie over het creëren van uw persoonlijke merk te halen is het interessant om te weten wie de bekendste auteurs op dit vakgebied zijn.

Bent u een ervaren ondernemer en overweegt u een personal branding expert in te schakelen? U zult zich ongetwijfeld vooraf uitgebreid informeren voordat u in zee gaat met een adviseur of trainer. Vandaar dat wij de personal branding experts die wij zelf zouden durven aanbevelen hier gewoon noemen. Iedere ondernemer en iedere situatie is weer anders; vraag altijd na of het aangeboden adviestraject uw complete online en offline presentatie betreft zoals onlineYou dat biedt, of dat de service beperkt is tot specifieke aandachtsgebieden. Onderstaand een beknopt overzicht van personal branding experts in eigen land en daarbuiten die de moeite waard zijn om te volgen.

Nuances in personal branding stijl per land
Het is boeiend hoe de cultuur van het land van invloed is op de strategiekeuze om een persoonlijk merk te bouwen. Zo is bijvoorbeeld de bestseller ‘Me 2.0‘ van personal branding expert Dan Schawbel speciaal geredigeerd naar de Franse markt als ‘Moi 2.0‘ door de bekendste brander aldaar, Fadhila Brahimi. Schawbel’s tips, waardevol maar merkbaar vanuit een Amerikaanse achtergrond ontwikkeld, zijn door Brahimi naar de Franse stijl vertaald. De Franse aanpak blijkt minder direct, wat traditioneler en houdt rekening met het van de USA afwijkende krachtenveld tussen social media. Zo zijn het hier relatief onbekende Viadeo en Dailymotion in Frankrijk graag gebruikte middelen voor online profilering, naast LinkedIn en YouTube. Het wachten is op een auteur die Schawbels’ standaardwerk over personal branding naar de Nederlandse situatie vertaalt!
 

NEDERLAND

 

Chris Potter
bureaubeaufort.n/
@bureaubeaufort

Remco Janssen
remcojanssen.com/
@remcojanssen

De drie auteurs van Personal Brand.nl:

Huub van Zwieten
@huub

Bas van de Haterd
@bvdhaterd

Tom Scholte
@tomscholte

…en natuurlijk het team van onlineYou
 

BELGIË

Stef Verbeeck
www.stefverbeeck.be
@stefverbeeck

 

USA

Dan Schawbel
www.personalbrandingmag.com
@danschawbel

William Arruda
www.reachpersonalbranding.com
@reachbranding

UK

Jorgen Sundberg
www.personalbrandinguk.com
@personalbranduk

Louise Mowbray
www.mowbraybydesign.com
@louisemowbray

 

FRANKRIJK

Fadhila Brahimi
FB-Associés
www.blogpersonalbranding.com
@fbrahimi

Michaël Colemyn
Institut du Personal Branding
www.idpb.fr
(gelieerd aan het Amerikaanse Reach)

 

SPANJE

Andrés Pérez Ortega
www.marcapropia.net
@marcapersonal

 

JAPAN

Peter Sterlacci
LinkedIn profiel Peter Sterlacci
@PeterSterlacci

Deelnemersprofiel

De fotograaf

Judith Keessen, fotograaf | onlineYou personal brandingIk breng u echt in beeld door foto’s te maken waarop u de camera vergeet en in een ongedwongen sfeer uzelf bent. lees meer...